Wimbledon Park Road | Russell Hewes

Wimbledon Park Road

Scope of Work

Full Conversion
Full Refurbishment
Full Rewire
Plumbing

Duration

3 months

Location

Wimbledon Park

A 19th-century ornamental folly converted into a functional outhouse complete with a bedroom, master bathroom, and office space set amongst relandscaped contemporary grounds.

 

Settling here from overseas, the owners of this historic and unique outhouse were looking for a versatile space with adaptable uses. A professional couple with a large extended family, the outhouse was intended to be a sanctuary for the pair; a calm space for the husband to work; and a nanny annex for the children’s frequently visiting grandparents.

 

When our team began construction, the folly was without foundations a roof, or windows, only the dilapidated structure remained intact. Mindful of the building’s rich history and delicate structure we employed a specialised team to fully convert the folly into a functional haven fit for its many intended uses.

 

Outside we installed dramatic floor spotlighting to bathe the structure in light, displaying a truly one-of-a-kind property reinstated to its former beauty and revived to meet the needs of modern living.