Michelham Gardens | Russell Hewes

Michelham Gardens

Scope of Work

Bathroom Installation
Decoration
Engineered Wood Flooring
Internal Refurbishment
Kitchen Installation
New Windows Throughout
Part Rewire
Rear Extension
Side Extension
Skylights
Structural Works
Underfloor Heating
WC Installation

Duration

5 months

Location

Twickenham

Our clients wanted to transform their 1930s property into a calm but social home, befitting their evolving family dynamics. They envisioned a ground floor that seamlessly blended style with functionality. With both teenage children and young Grandchildren in mind, their vision centered around a kitchen/dining space that could effortlessly transition between peaceful solitude and social family gatherings.

 

The conversion began by breaking down the walls that separated the kitchen and dining areas, creating a large open space. Increased natural light and garden views were created through expansive, slender-framed windows and sliding doors. Skylights above, further illuminated the space, creating an atmosphere that feels simultaneously connected to nature and rooted in the comforts of home.

 

A thoughtfully positioned banquette, is the focal point for the dining area. This bespoke seating solution helps to provide a place to relax and read or sit together and share a meal.

 

The choice of materials takes a cue from the nearby Strawberry Hill House. Hexagonal terracotta tiles underfoot provide a tactile touch, while a palette of soft, warm hues envelops the space, creating an inviting and calm space.

 

Our clients have not just renovated; they’ve curated an environment where the interplay of light, space, and design supports how they want to live as a family.